Den största arbetsförflyttningen i modern historia – är du redo?

26/09/2022

arbetsförflyttning

Det är bråda dagarna för chefer och ledare. Du har utmaningar i form av allt från digitaliseringsresor till medarbetarutveckling och kompetensbrist. Hur ska du hinna med att driva all förändring som krävs? Samtidigt sker nu den största arbetsförflyttningen i modern historia. Här berättar vi om varför det är dags att börja agera och ta steget mot nya tider – för de gamla kommer aldrig tillbaka.

 

Hur hamnade vi här?

Under många år pratade vi om digitalisering och en transformation på arbetsmarknaden, men ärligt talat hände det inte särskilt mycket. Men så över en natt stängdes kontoren och vi började jobba hemifrån. Pandemin var ett faktum och många började arbeta på distans, med digitaliseringsresor i raketfart som följd. Med det kom nya utmaningar på köpet och många chefer undrar nu hur de ska skapa delaktighet och engagemang när vi inte ses på samma sätt.

 

Från förändringsledning till ständig förändring

Som chef idag måste du vara en mästare på förändringsledning. Förändringar i företag, organisationer och samhället i stort är inte längre något som händer då och då. Istället sker förändringar hela tiden. Trots det har många chefer idag svårt att leda förändring. Och det måste det blir ändring på – för dina medarbetare kommer att kräva det.

 

Läs mer: Så kunde GITAB sänka sjukfrånvaro och personalomsättning

 

Människor kommer att byta jobb som aldrig förr

Du kanske redan märkt att det är svårare att rekrytera – och behålla – dina bästa medarbetare? Det är helt klart den främsta konsekvensen av den största arbetsförflyttningen i modern historia. Inom en snar framtid kommer dina medarbetare inte stanna på jobbet på samma sätt och kampen om kompetensen kommer att börja på riktigt.

Den stora arbetsförflyttningen kommer sig bland annat av att människor idag, framför allt den yngre generationen, kräver meningsfullhet. Man nöjer sig inte med en dålig chef och går inte till jobbet enbart för att tjäna pengar. Där har du som ledare en stor utmaning i att inte riskera att de bästa talangerna går till en arbetsgivare där de känner större meningsfullhet.

 

Det gamla kommer inte tillbaka

“Det nya normala” – en fras vi alla hört till leda. Men det nya normala är här för att stanna, och förändringar sker vare sig vi vill det eller inte. Därför kan du inte vänta. Trender och forskningen visar på att vi chefer måste bli bättre på att skapa meningsfullhet, driva självledarskap, få till en feedback-kultur och implementera lärande i vardagen. Dina medarbetare vill se den här förändringen, och den måste börja med dig. Och det snart, för de gamla tiderna kommer inte komma tillbaka.

 

Men, var ska man börja då?

Det kan verkligen kännas svårt och jobbigt att ta tag i allt det här. Därför bjuder Rolf in till ett webinar där du får ta del av tankar och analyser om vad du som chef behöver göra för att driva förändring.

I webinaret får du tips på hur du kan anpassa dig för att utveckla, inspirera, ge feedback och fatta snabba beslut i en förändringsbenägen värld. Du får bland annat veta mer om:

 

  • Forskning och trender kring arbetsförflyttning och ledarnas nya utmaningar
  • Hur du förbereder ditt ledarskap och dina medarbetare på förändring
  • Vikten av reflektion, feedback och lärande i vardagen
  • Varför det främsta motståndet mot förändring finns hos mellancheferna

 

Webinaret äger rum torsdagen den 27 oktober klockan 10.00.

Låter det intressant? Läs mer och anmäl ditt intresse genom att klicka nedan! Efter din anmälan har du även möjlighet att ställa frågor inför webinaret.

 

Jag vill anmäla mig till webinaret

Dela
Facebook
Twitter
LinkedIn