Nu är det läge att vässa pennan

19/11/2020

Något som slår mig när vi ställs inför nya utmaningar är att vi ofta reagerar med att sätta allt på hold och avvakta. Men om vi som ledare reagerar på det viset kan vi kanske inte förvänta oss att våra medarbetare ska samla kraft och kliva framåt. Därför är det viktigt att vi känner ett tydligt ansvar, och ja det är en utmaning att kliva fram i detta läge.

Vi kan tydligt se hur ledare hos våra kunder reagerat olika. Jag väljer att dela med mig av veckans bästa.

En kund hade precis beslutat att låta deras kundtjänst arbeta i Rolf när krisen kom. Deras kundtjänstchef backade inte utan valde att starta. De har nu kommit igång med reflektionerna och vid ett samtal med henne för en tid sedan så säger hon:

 ”Jag ville bara klappa händerna när jag fick första reflektionen, det kommer upp så mycket saker som vi tidigare inte kunnat prata om, nu när de kan skriva i stället så kommer det och vi kan prata om det i efterhand. Jag hade aldrig fått de tankarna i ett vanligt samtal. Så härligt!”

Ett annat större bolag har hoppat på möjligheten att reflektera gratis i Rolf under två månader, ett team har redan kommit igång och ledaren ser direkt att de kan möta sina medarbetare i deras tankar.

Intresset för vårt Prova på-erbjudande nu under pandemin är stort och flera är på väg in att komma igång och jag vet att de kommer att lyckas.

Det är nu om någon gång vi ledare måste ta ansvar och ägarskap för situationen.

Sluta inte att göra affärer och utveckla verksamheten. Jag har full förståelse för att det inte är enkelt att gå in och signa kontrakt som är bindande när allt är så osäkert. Men det går att förbereda massor. Nu finns tiden att prova nya saker och en massa möjligheter till erbjudanden därute så att man kan lära sig, testa och ligga steget före för att trycka på knappen när det vänder. De som fixar det kommer att vara vinnare. Eller vad tror du?

Dela
Facebook
Twitter
LinkedIn