Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag

11/11/2020

Jag får ofta höra att jag som person är väldigt reflekterande. Självklart bygger det mycket på att jag är så som person men faktiskt även på ganska mycket träning. Det man gör mycket blir till slut naturligt.

Självklart är det ju också skillnad på reflektion och reflektion, precis som det är skillnad på träning och träning.

Vad menar jag med det. Jo man kan ju reflektera på olika sätt, antingen tänker man igenom vad som hänt och hur andra har agerat och påverkat mig under veckan eller så reflekterar jag över mig själv och hur jag har valt att ta emot och prioritera. Vad kunde jag göra annorlunda? Hur kan jag göra för att påverka mitt eget mående, min framgång i det som jag tycker är viktigt.

Det är en ENORM skillnad i dessa två. Att reflektera utåt är att reflektera på vad jag inte kan göra något åt och kommer förmodligen att göra så att jag hamnar i negativa mönster. Jag kommer i vilket fall inte utvecklas.

Att reflektera över mig själv är så klart mycket jobbigare. Jag kommer ju om jag väljer att utmana mig själv inte alltid att gilla svaren jag kommer fram till. Det kan göra ont ibland. Men oj vad jag lär känna mig själv om jag börjar titta lite utifrån på mina val och prioriteringar och hur jag väljer att hantera olika situationer.

Den här veckan har för mig personligen känts lite tuff, egentligen inte av någon anledning som går att sätta fingret på, bara lite jobbigare och segare att få saker i rullning.

Det måste förstås få vara helt OK ibland. Det som inte är OK är när jag kommer på mig själv att tänka att det är synd om mig själv för skitsaker, det är då jag måste ta det där självsnacket.

Ofta när jag gjort det kan jag komma på mig själv att jag ler åt min egen dumhet. Sen kan jag skämta om det till andra för att bjuda på det. Det som händer då är att de jag öppnar mig för oftast öppnar sig själva och så har vi en VINN VINN. Vi får skratta åt det hela och vi kan coacha varandra. Det gäller oss både som ledare, medarbetare och medmänniskor.

Hit hade jag aldrig kommit om jag inte reflekterade. Men det har förstås krävt träning. Jag har nytta av det i så mycket, både privat i familj och vänner och även i mitt företagande.

Hur ärlig är du med dig själv i dina reflektioner?

Dela
Facebook
Twitter
LinkedIn