De små tipsen man vanligtvis delar…

20/04/2021

Veckan som var hade jag och en kollega ett möte med ett härligt gäng teamledare för en kundserviceorganisation. De använder bla Rolfs reflektionslogg och mötet var för att se hur vi kan stötta dem i att utveckla medarbetarnas reflektioner.

Gruppledarna var väldigt engagerade i mötet vilket vi ju älskar. En av gruppledarna delade med sig av hur han brukade skicka ut en fråga varje fredag till teamet att reflektera fritt kring. Han gav även några exempel på vad det kunde handla om. Både vi och de andra gruppledarna tyckte att tipset var superbra och det som slog mig var hur de andra sa; -Varför har du inte sagt detta tidigare? Det borde ju jag ha tänkt på osv. Självklart inte med några sura miner utan mer av uppskattning.

Men det som slår mig är att det kanske är en av de största utmaningen av hemarbete, de där små tipsen som man vanligtvis delar med kollegor när man har möjlighet att prata utan en satt agenda. Reflektioner och tankar som är av stor betydelse för att driva utveckling i vardagen.

Jag tänker också på den podden jag lyssnade på senast med #nytttänk, som Rolf sponsrar, och Tommy Lundberg. De pratar om vikten av att skapa empati som ledare och i teamet, att team som lyssnar in och låter tankar från samtliga medlemmar komma fram är team som blir de mest framgångsrika. Det är ju något som jag uppfattar att just detta team har. Problemet är att de har ett nytt arbetssätt där de endast träffas på teams.

Det blir en stor utmaning i framtiden att fortsätta skapa kultur, att fortsätta driva värdegrundsarbetet som så mycket handlar om att se indviden i sina tankar där de är nu.

Ska bli spännande att höra Linus Jonkman prata om just kultur i vårt kommande webinar. Du har väl anmält dig? Annars, klicka här!

Fin helg, hoppas att du får njuta sol.

Dela
Facebook
Twitter
LinkedIn